Βιβλία διασκευασμένα και προσαρμοσμένα για τυφλούς μαθητές

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΠΙ, έχουν αναρτηθεί τα βιβλία όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου που έχουν διασκευαστεί και προσαρμοστεί μέχρι σήμερα για τις ανάγκες των τυφλών μαθητών. Σκοπός της ανάρτησης είναι να ενημερωθεί ο εκπαιδευτικός σχετικά με τις προσαρμογές και τις αλλαγές που έχουν γίνει στα βιβλία που έχουν οι τυφλοί μαθητές στην Ελληνική γραφή Braille. Επίσης, σε περίπτωση έλλειψης ή μη έγκαιρης παραλαβής των βιβλίων, να είναι σε θέση να τυπώσει το υλικό που τον ενδιαφέρει εφόσον υπάρχει εκτυπωτής Braille στο σχολείο.

Τα βιβλία αυτά έχουν προσαρμοστεί από την Ομάδα Εργασίας, η οποία λειτουργεί στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας. Κύριο μέλημα της ομάδας προσαρμογής ήταν οι όποιες προσαρμογές και αλλαγές να είναι τέτοιες, ώστε να είναι δυνατή η συνεκπαίδευση των τυφλών μαθητών στα κοινά σχολεία.

Για την εκτύπωση των βιβλίων και τη διανομή τους στα σχολεία που φοιτούν τυφλοί μαθητές αρμόδιο είναι το Τυπογραφείο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Για την έγκαιρη εκτύπωση και παραλαβή τους, η κάθε σχολική μονάδα πρέπει να υποβάλλει γραπτώς το αίτημά της προς το τυπογραφείο τον Ιούνιο, αφού λήξουν νέες εγγραφές των μαθητών, έτσι ώστε να έχει τον επαρκή χρόνο να τα εκτυπώσει.

Το τηλέφωνο και το φαξ επικοινωνίας με το Τυπογραφείο του ΚΕΑΤ είναι: 210 9589791

  • Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Διαβάστε τις Ειδήσεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.