Καταγγελία ΣΕΕΠΕΑ για τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ
Σοβαρές ελλείψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ στα ΚΕΔΑΣΥ και στις ΣΜΕΑΕ: Καταγγελία του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας – Η Ανακοίνωση του Συλλόγου.
Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλει τις απαράδεκτες ελλείψεις που παρατηρούνται στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα ΚΕΔΑΣΥ, μετά την ολοκλήρωση της Α Φάσης πρόσληψης αναπληρωτών.
Σοβαρές ελλείψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ
Θέμα: Καταγγελία για τις σοβαρές ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ
Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες ελλείψεις που παρατηρούνται στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στα ΚΕΔΑΣΥ, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης πρόσληψης αναπληρωτών. Η κάλυψη υπήρξε ανεπαρκέστατη, αφήνοντας ακάλυπτες κρίσιμες θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.
Ιδιαίτερα στα ΚΕΔΑΣΥ το ποσοστό κάλυψης είναι πρωτοφανώς χαμηλό, γεγονός που εμποδίζει τη λειτουργία τους και αφήνει αβοήθητους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Είναι αδιανόητο ότι, παρότι έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, αυτές παραμένουν ακάλυπτες.
Επιπλέον, παρατηρούμε ότι πολλά κενά, τα οποία είχαν δηλωθεί επίσημα από τους διευθυντές σχολείων και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, κόπηκαν αυθαίρετα από το Υπουργείο. Το γεγονός αυτό οδήγησε στο πρωτοφανές γεγονός να μη γίνουν καθόλου προσλήψεις σε ειδικά σχολεία για ειδικότητες ζωτικής σημασίας, όπως ΕΒΠ και λογοθεραπευτές. Η πρακτική αυτή υπονομεύει τη λειτουργία των δομών και παραβιάζει ευθέως το δικαίωμα των μαθητών στην ουσιαστική υποστήριξη.
Οι καθυστερήσεις τόσο στην τοποθέτηση αναπληρωτών στις 11 Σεπτεμβρίου, όσο και νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δυσχερή κατάσταση.
Η σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρά κενά και καθυστερήσεις πλήττοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε:
· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς ΕΕΠ και ΕΒΠ, ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες.
· Κάλυψη όλων των κενών με τη Β΄ φάση προσλήψεων, χωρίς καμία καθυστέρηση.
· Να δίνονται για τοποθέτηση όλα τα πραγματικά κενά κατά τη διάρκεια δηλώσεων προτίμησης
· Ενίσχυση του αριθμού των οργανικών θέσεων ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ και προκήρυξή τους προς μόνιμο διορισμό.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών εκπαίδευσης και υποστήριξης.
Για το Δ.Σ.
Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο specialeducation.gr
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them. |

