Κοινωνικοί Λειτουργοί-Ψυχολόγοι: Προσλήψεις και κατανομή σε ΣΔΕΥ-ΕΔΥ στα ΚΕΔΑΣΥ

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τις ΠΔΕ να προχωρήσουν στην συγκρότηση των σχολικών δικτύων εκπαιδευτικής υποστήριξης καθώς και στη συγκρότηση των  Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης

Ενόψει της σύστασης 550 θέσεων Ψυχολόγων του κλάδου ΠΕ23 και 550 θέσεων Κοινωνικών Λειτουργών του κλάδου ΠΕ30, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας απέστειλε στις ΠΔΕ πίνακα με την κατανομή του προτεινόμενου αριθμού Σχολικών Δικτύων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) και του δυνητικού αριθμού των Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης – ΕΔΥ (πρώην ΕΔΕΑΥ), λαμβάνοντας υπόψη παραμετρικά κριτήρια, όπως ποσοστά μαθητικού πληθυσμού, σχολικών μονάδων, Τμημάτων Ενταξης.

Το έγγραφο: 

Ενόψει της προεργασίας της δήλωσης των λειτουργικών κενών για το σχολικό έτος 2021-22, το ΥΠΑΙΘ καλεί τις ΠΔΕ να προχωρήσουν στην συγκρότηση των σχολικών δικτύων εκπαιδευτικής υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) καθώς και στη συγκρότηση των  Επιτροπών Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.).

Η επιμέρους κατανομή τους ανά Δ/νση Εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ, πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί, κατόπιν συνεργασίας με τους/τις Διευθυντές/ντριες ΠΕ και ΔΕ καθώς και τους/τις Προϊσταμένους/ες των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), μέχρι και τη Δευτέρα  09.08.2021.

Σημειώνεται ότι στον παραπάνω νόμο ορίζεται ότι:

«Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ιδρύονται σχολικά δίκτυα εκπαιδευτικής υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.), τα οποία δύνανται να αποτελούνται από σχολικές μονάδες και Ε.Κ. όλων των βαθμίδων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και της Ε.Α.Ε.. » […] « Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης δύναται να ορίζεται μία σχολική μονάδα του Σ.Δ.Ε.Υ., κατά προτεραιότητα μία Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ως το κέντρο υποστήριξης του δικτύου».

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.