Αλέξης Τσίπρας: To «school bullying» είναι ένα βαθιά κοινωνικό ζήτημα

Η 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, μας υπενθυμίζει πως το λεγόμενο «school bullying» δεν είναι ένα πρόβλημα που περιορίζεται στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά ένα βαθιά κοινωνικό ζήτημα. Ο ρατσισμός, η έμφυλη βία, η ομοφοβία, το μίσος και η μισαλλοδοξία δε χωρούν ούτε στην κοινωνία μας, ούτε στα σχολεία μας.

Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, και σημειώνει τα εξής:

Η χώρα μας μετράει θύματα από την ενδοσχολική βία. «Επώνυμα», που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και πολλαπλάσια «ανώνυμα» – κρυμμένα πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός διαμερίσματος ή βαθιά φυλαγμένα στην ευαίσθητη παιδική ψυχή.

Ο δρόμος για την καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού δεν είναι τα ευχολόγια, αλλά το δημοκρατικό σχολείο. Ένα σχολείο που σέβεται τη διαφορετικότητα, δεν κάνει διακρίσεις λόγω εισοδήματος, φυλής, φύλου, εθνοτικής ομάδας, θρησκεύματος, αναπηρίας, σεξουαλικών επιλογών. Ένα σχολείο που λειτουργεί σαν δημοκρατική κυψέλη, προωθώντας την ομαλή ενσωμάτωση όλων των μαθητών του στην κοινωνία.

Ως κυβέρνηση, μέσα από νομοθετικές μας παρεμβάσεις, όπως η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η ένταξη των προσφυγόπουλων στις εκπαιδευτικές δομές, αλλά και με την ένταξη του θεσμού της θεματικής εβδομάδας στο σχολικό πρόγραμμα, με θεματικές όπως τη δημοκρατική συνύπαρξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσπαθήσαμε να συμβάλουμε στην άμβλυνση του φαινομένου.

Για την επόμενη μέρα, οραματιζόμαστε ένα σχολείο που θα εγγυάται τα δικαιώματα του παιδιού, την ασφάλεια και την ελευθερία του. Ένα σχολικό περιβάλλον που δημιουργεί θαύματα και όχι τραύματα.
Ένα σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά, για μια κοινωνία ανοιχτή για όλες και για όλους.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.