Σεμινάριο ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας: Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα

 Εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνει το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας με θέμα τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα 

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής και παιδαγωγικής ενημέρωσης και υποστήριξης όλων των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει κύκλο έξι (6) εξ αποστάσεως επιμορφωτικών σεμιναρίων, με θέμα: «Οργάνωση & ΔΕΠ-Υ: κατανόηση και παρέμβαση στην προσοχή και στη συγκέντρωση» .

Ενημερωτικό σημείωμα

Ο κύκλος των εξ αποστάσεως επιμορφωτικών σεμιναρίων υλοποιούνται σε συνεργασία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας με το πιστοποιημένο Δίκτυο i-paidi (https://i-paidi.gr), τον Σύνδεσμο ΔΕΠΥ Λεμεσού Κύπρου (https://add-adhd.org.cy, ADD-ADHD Λεμεσού) και ομάδα εξειδικευμένων στη ΔΕΠ-Υ επιστημόνων.

Η ΔΕΠ-Υ, η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ενυπάρχει στο 14% των παιδιών με φυσιολογικό Δείκτη Νοημοσύνης. Προκαλεί διάσπαση προσοχής, άσκοπη & συνεχή κίνηση, απουσία αυτοπεποίθησης και κινήτρων προόδου. Η έγκαιρη αξιολόγηση και συνολική παρέμβαση, από την ηλικία των 4 ετών, προσδίδει το μεγαλύτερο όφελος.

Η ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών θεωρείται απαραίτητη και παράλληλα με την πιθανή εξειδίκευση επιτυγχάνεται η έως και 80% μείωση των αρνητικών συνεπειών της ΔΕΠ-Υ, ώστε το παιδί να αξιοποιεί πλήρως τον ευφυή του νου.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται και θα συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/cVfFYBZzuGi3o6fF7

Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στον κύκλο των έξι επιμορφωτικών συναντήσεων θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο κύκλος των έξι (6) επιμορφωτικών συναντήσεων υλοποιείται κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00 – 20:30 και περιλαμβάνει online εισηγήσεις και workshop, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 9 Μαρτίου: Το δημιουργικό παιδί με ΔΕΠ-Υ και το i-paidi: Δυσκολίες & Διά βίου μάθηση. Workshop – Μαριάννα Λαγουμίδη, PgD

Τετάρτη 16 Μαρτίου: Ποιος Κληρονομεί / από ποιο γονιό κληρονομεί / ο ρόλος του υπολογιστή. Workshop – Φρόσω Μπούτου, PhD

Τετάρτη 23 Μαρτίου: ΔΕΠ-Υ: Ενδοατομικές διαφορές, συνέπειες στην οικογένεια. Workshop – Λίζα Βάρβογλη, PhD

Τετάρτη 30 Μαρτίου: Τρόποι για να ευτυχήσει το παιδί με ΔΕΠ-Υ στην κοινωνική ζωή. Workshop – Ελένη Γιαννακοπούλου, MBA

Τετάρτη 6 Απριλίου: Ο ρόλος του σχολείου, της μελέτης και η μαθησιακή πρόοδος. Workshop – Αδαμάντιος Παπασταμάτης, PhD

Τετάρτη 13 Απριλίου: Ο καθοριστικός ρόλος της άθλησης και της διατροφής. Workshop – Χριστίνα Γαλανοπούλου, Κατερίνα Φαρδελάκη

Ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χρίστος Β. Μαρκαντώνης

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.