Αναπηρία και εκπαίδευση: Συνάντηση Ζέττας Μακρή με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο για ζητήματα Αναπηρίας και Εκπαίδευσης.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή είχε την χαρά να υποδεχτεί στο γραφείο της, στο Υπουργείο Παιδείας, τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στη συνάντηση, έγινε ενδελεχής αναφορά σε θέματα αναπηρίας και στην προαγωγή της ισότιμης πρόσβασης παιδιών και νέων συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε μία ποιοτική, συμπεριληπτική εκπαίδευση.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος έδωσε, ιδιαίτερη έμφαση, στη λειτουργία και την ποιοτική αναδιάρθρωση των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) και στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στη ειδική δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, που έθεσε ο Ευρωβουλευτής, είναι η ανάγκη για τη λειτουργία ειδικής μεταγυμνασιακής εκπαιδευτικής δομής, με στόχο την ανάπτυξη προεπαγγελματικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των φοιτούντων μαθητών και στη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Η Υφυπουργός κ. Μακρή διαβεβαίωσε τον κ. Κυμπουρόπουλο, ότι : «Η ποιοτική αναβάθμιση και η αναδιάρθρωση λειτουργίας των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, αποτελούν ζητήματα απόλυτης προτεραιότητας για το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των δράσεων και των πολιτικών στον χώρο της ενταξιακής- συμπεριληπτικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που θα ανταποκρίνονται στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών.

Η αναδιάρθρωση των αναφερόμενων δομών θα επιτευχθεί, τόσο με την ένταξη της πράξης ως βασικού επιχειρησιακού στόχου στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όσο και με την ολοκληρωμένη κατάρτιση σχεδίου εκσυγχρονισμού των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών με εξειδίκευση σε τομείς, επαγγελματικού προσανατολισμού, στοχευμένης συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και οργανικής διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.