Πρόβλημα φοίτησης μαθητή ΑμεΑ λόγω ελλιπούς συντήρησης ανελκυστήρα του σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας αναφορικά με μαθητή ΑμεΑ και την μη παροχή σ’ αυτόν αξιοπρεπούς φοίτησης στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας, λόγω ελλιπούς συντήρησης του ανελκυστήρα, όπως αναφέρει. 

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλους Φορείς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης, ο μαθητής ΑμεΑ μεταφέρεται στην τάξη του, η οποία βρίσκεται σε όροφο, “στα χέρια” χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού του σχολείου και των συμμαθητών του και παραμένει εκεί έως το σχόλασμα, καθότι το σχολείο παρότι διαθέτει ανελκυστήρα αυτός παραμένει εκτός λειτουργίας, επειδή ο Δήμος δε φρόντισε έγκαιρα να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την πιστοποίηση και εναρμόνισή του με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Η πρόταση του Δήμου, σύμφωνα με την Ένωση, ήταν να αναζητήσει η οικογένεια σχολείο σε άλλο Δήμο που να διαθέτει σχολείο προσβάσιμο για όλους τους μαθητές και τα ΑμεΑ, καθότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα για τις απαραίτητες εργασίες, όχι μόνο για το 2ο Δημοτικό αλλά και για τα υπόλοιπα σχολεία. Επισημαίνεται πως στον όροφο δεν υφίσταται τουαλέτα ΑμεΑ ούτε προαύλιο και έτσι ο μαθητής παραμένει αποκλεισμένος από μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας ζητά από τον Δήμο την λειτουργία όλων των υποδομών του σχολείου για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε κινητοποιήσεις μαζί με δημότες και κατοίκους του εν λόγω Δήμου.

Η επιστολή διαμαρτυρίας είναι διαθέσιμη, εδώ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.