Αξιολόγηση Αναπτυξιακής Διαταραχής Συντονισμού

Η αναπτυξιακή διαταραχή συντονισμού είναι μια κατάσταση κατά την οποία, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, παιδιά με φυσιολογική πνευματική και σωματική ανάπτυξη, και χωρίς εμφανή νευρολογική νόσο, παρουσιάζουν δυσκολίες στην εκτέλεση κινητικών δεξιοτήτων, αλλά και σε καθημερινές και σχολικές δραστηριότητες.

Από τότε που οι αναπτυξιακές διαταραχές συντονισμού συμπεριελήφθησαν στο Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders έλαβαν μεγάλη προσοχή από ερευνητές διαφορετικών επιστημονικών πεδίων, όπως η εκπαίδευση, η φυσιολογία- κινησιολογία και η φυσικοθεραπεία.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η ανάγκη ανίχνευσης, και αξιολόγησης της Αναπτυξιακής Διαταραχής Συντονισμού, αφού θεωρείται ο μεγαλύτερος αρωγός στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος. Πρόδρομος των δοκιμασιών για παιδιά με Devebpmental Coordination Diτorder (DCD) είναι η δοκιμασία Τesι οf Μotor Impairment. ενώ σήμερα το πιο ευρέως διαδεδομένο Θεωρείται η δοκιμασία Movemcnt ΑBC test.

  • Το άρθρο είναι διαθέσιμο, εδώ.

Γιώργος Κεχαγιάς, Φυσικοθεραπευτής, NDT
Ηλίας Αγδινιώτης, Καθηγητής Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Μsc
Νικολέτα Μπέντα, Νηπιαγωγός, Διευθύντρια Οργανισμού Κέντρου Εκπαίδευσης Παιδιού Δήμου Βόλου

Διαβάστε τις Ειδήσεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.