Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα της αναπηρίας

Γνωρίζουμε όλοι ότι τα άτομα με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζονται πολλές φορές αρνητικά και υφίστανται, παρά το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, σχολικό και κοινωνικό αποκλεισμό.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, που επηρεάζει την αντιμετώπισή τους στο σχολικό περιβάλλον, είναι η στάση που έχουν σχηματίσει τα παιδιά του γενικού σχολείου για τα άτομα και ειδικότερα τα παιδιά με εμπόδια στη ζωή και στη μάθηση. Μόνο μέσα από τη σωστή προετοιμασία, την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένα κλίμα αποδοχής, συνεργασίας και συνύπαρξης, στο πλαίσιο της ιδέας για τη δημιουργία ενός κοινού σχολείου για όλα τα παιδιά.

Το «Σχολείο για Όλους», το οποίο θα μπορεί να υποδέχεται κάθε μαθητή της γειτονιάς χωρίς να αποκλείει κανέναν με το πρόσχημα ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, αποτελεί την αφετηρία της κοινωνικής ένταξης και αποδοχής των παιδιών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

  • Η μελέτη είναι διαθέσιμη, εδώ.

Ρηγοπούλου Τέρψη, Σχ.Σύμβουλος Π.Ε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.