ΙΕΠ: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ “Ένα Σχολείο για Όλους-Μια Κοινωνία για Όλους”

Εκδήλωση του ΙΕΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «Ένα Σχολείο για Όλους-Μια Κοινωνία για Όλους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 15:30-18:00.  

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) απευθύνει  Πρόσκληση  στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, τους Συμβούλους Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), τους Προϊσταμένους των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), τους Διευθυντές  και το εκπαιδευτικό και  Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό και  Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, τα μέλη της Εθνικής  Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α.), τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.),σε  γονείς ατόμων με και χωρίς αναπηρία, σε μαθητές με και χωρίς αναπηρία, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο/η για τα εν λόγω ζητήματα

για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση  για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με θέμα «Ένα Σχολείο για Όλους-Μια Κοινωνία για Όλους», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 15:30-18:00.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της φωνής και των δυνατοτήτων των Ατόμων με Αναπηρία, των δικαιωμάτων τους για ισότιμη πρόσβαση και ενεργό  συμμετοχή σε όλους τους τομείς της ζωής τους, καθώς και των δράσεων προάσπισης του δικαιώματος πρόσβασης σε μια ποιοτική εκπαίδευση.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: α) εισηγήσεις Ατόμων με Αναπηρία από τον χώρο της πολιτικής, της επιστημονικής κοινότητας, μαθητών με αναπηρία, εκπαιδευτικού με αναπηρία και γονέα παιδιού με αναπηρία, β) επιστημονική εισήγηση για το δικαίωμα των κωφών μαθητών/τριών στη δίγλωσση εκπαίδευση μέσω της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.), γ) εισήγηση στελέχους του Ι.Ε.Π. για τον ρόλο του Ι.Ε.Π. στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και δ) συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις, τις εμπειρίες και τα βιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, τις σύγχρονες τάσεις, τη δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας καθώς και τις προοπτικές στην εκπαίδευση και γενικότερα στο κοινωνικό γίγνεσθαι των Ατόμων με Αναπηρία. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας μεθοδολογία μεικτού τύπου/υβριδική. Οι ομιλητές/τριες θα παρευρεθούν με φυσική παρουσία στον χώρο του Ι.Ε.Π., Αν. Τσόχα 36, 115 21 Αθήνα. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως.

Στην εκδήλωση θα προηγηθούν επίσημοι χαιρετισμοί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., το Ι.Ε.Π. την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας και θα απαντηθούν ερωτήσεις, οι οποίες θα αποστέλλονται από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στο chat της ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.  Για την εκδήλωση δεν προβλέπεται να δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση  συνδεθείτε στο κανάλι youtube του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής επιλέγοντας τον ακόλουθο σύνδεσμο   https://youtube.com/live/_ziB7c4WE5I?feature=share

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.