Νέες Τεχνολογίες και Πολυμέσα για άτομα με μειονέκτημα όρασης

Τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζεται μια μεγάλη ανάπτυξη στο σχεδιασμό και στην παραγωγή βοηθημάτων και ειδικών συσκευών παραγωγής υλικών για άτομα με μειονέκτημα όρασης.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του λογισμικού τους, συντέλεσε αποφασιστικά στην κατασκευή και χρήση πρωτοποριακών βοηθημάτων. Η ζήτηση από τους ίδιους τους τυφλούς, κατάλληλων υποστηρικτικών και βοηθητικών μέσων, είχε ως αποτέλεσμα αρκετές εταιρίες παγκοσμίως να ασχοληθούν σοβαρά με την παραγωγή τους.

Βοηθήματα για άτομα με χαμηλή όραση, βοηθήματα για τη γραφή και ανάγνωση της Braille, για την κατασκευή και παρουσίαση γραφικών και χαρτών αφής, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια, ομιλούμενες συσκευές, βιβλία παρουσιαζόμενα με ήχο, βοηθήματα μέτρησης, κ.τ.λ., έχουν εισβάλλει στην καθημερινότητα του τυφλού, παρέχοντας σημαντικές διευκολύνσεις στη διαβίωση αλλά και στην εκπαίδευσή του.

  • Η εργασία είναι διαθέσιμη, εδώ.

Λάλου Αικατερίνη, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Εκπαίδευση ΑμΕΑ), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Διαβάστε τις Ειδήσεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.