Ωράριο εκπαιδευτικών που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες – Τι ισχύει

Διευκρινιστική εγκύκλιος Υ.ΠΑΙ.Θ σχετικά με το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών που έχουν την επιµέλεια ατόµων µε ειδικές ανάγκες. 

Χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ, ΕΒΠ, γονείς τέκνων ΑμεΑ

Ύστερα από ερωτήµατα που τέθηκαν στην υπηρεσία µας σχετικά µε την εφαρµογή και στους εκπαιδευτικούς των διατάξεων του άρθρου 16 παρ. 4 του Ν.2527/1997 που προβλέπουν µείωση ωραρίου εργασίας κατά µία (1) ώρα την ηµέρα σε υπαλλήλους του δηµοσίου που έχουν παιδιά µε πνευµατική, ψυχική ή σωµατική αναπηρία άνω του 67% ή σύζυγο µε αναπηρία 100% τον οποίο συντηρούν, όπως συµπληρώθηκαν µε τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν.2880/2001 που επεκτείνουν τη µείωση ωραρίου σε δηµοσίους υπαλλήλους που έχουν µε δικαστική απόφαση την επιµέλεια ατόµου µε ειδικές ανάγκες, καθώς και για ανάδοχους γονείς, ατόµου µε ειδικές ανάγκες, για όσο χρόνο διαρκεί η αναδοχή, σας γνωρίζουµε τα εξής:

Το ωράριο των εκπαιδευτικών ρυθµίζεται από ειδικές διατάξεις και ως εκ τούτου δεν µπορούν να εφαρµοστούν οι ως άνω γενικές διατάξεις που αφορούν στον καθορισµό ωραρίου δηµοσίων υπαλλήλων.

Στo πλαίσιo όµως της διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών της κατηγορίας αυτής παρακαλούµε να δώσετε σχετικές οδηγίες στους Διευθυντές των σχολικών µονάδων της περιφέρειάς σας ώστε να τους εξασφαλισθεί συνεχές ωράριο διδασκαλίας και να τους παρασχεθεί κάθε άλλη διευκόλυνση, όπως απαλλαγή από την υποχρέωσή τους για προσφορά εξωδιδακτικής εργασίας, εφόσον το µέτρο αυτό δεν παρακωλύει την οµαλή λειτουργία του σχολείου.

Οι ενδιαφερόµενοι εκπαιδευτικοί για να τύχουν των ως άνω διευκολύνσεων θα πρέπει να προσκοµίσουν γνωµάτευση της υγειονοµικής επιτροπής του Ν.1648/1996 από την οποία να προκύπτει ότι εµπίπτουν στις κατηγορίες που προβλέπονται από τις ανωτέρω διατάξεις.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Μείωση εργασιακού ωραρίου εκπαιδευτικού μέλους ΕΒΠ

Σχετικά με τη χορήγηση μειωμένου ωραρίου σε εκπαιδευτικούς – υπαλλήλους γονείς τέκνων ΑμεΑ,  κοινοποιειούμε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχετικό ερώτημα Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για το αν δικαιούται μειωμένο ωράριο μέλος ΕΒΠ.

Κατά την άποψή μας, μειωμένο ωράριο, ως γονείς τέκνων ΑμεΑ, δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Δείτε εδώ την απάντηση ΥΠΑΙΘ για το μειωμένο ωράριο

Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Εγκύκλιος με την παροχή διευκρινίσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με τη Γνωμοδότηση 268/2012 για την εφαρμογή μειωμένου ωραρίου εργασίας λόγω αναπηρίας σε υπαλλήλους που απολαμβάνουν ειδικού ωραρίου κανονιστικά καθορισμένου.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.