Κ. Πιερρακάκης: Θα φέρουμε νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή

Την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Αλλάζουμε την Ειδική Αγωγή – Φέρνουμε νέο νόμο!

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή θα φέρει το Υπουργείο Παιδείας μέσα στους επόμενους λίγους μήνες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας προέτρεψε τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης “να καθίσουμε όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε μια πρόταση με τους μέγιστους δυνατούς όρους για να μπορέσουμε ν α στηρίξουμε και αυτές τις οικογένειες και αυτό το κομμάτι της εκπαίδευσης” .

Ειδικότερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε τα εξής:

Σε ό,τι αφορά την ειδική αγωγή, το οποίο είναι ένα θέμα το οποίο μας ενδιαφέρει κι εμένα με ενδιαφέρει προσωπικά, το ανέφερε η κυρία Θρασκιά, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την ειδική αγωγή στο οποίο θα θέλαμε, παρότι ενδεχομένως αυτό δεν είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο για όλους τους λόγους που ανέφερα πριν, δύναται να αναπαράξει το επιθυμητό επίπεδο συναίνεσης, στην ειδική αγωγή νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το επιτύχουμε πολύ περισσότερο, θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε ακόμα και μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.

Ακριβώς επειδή είναι ένα θέμα πάρα πολύ ουσιαστικό, ακριβώς επειδή, με την προηγούμενη ιδιότητα μου –εδώ επιτρέψτε μου να πω ότι είχα ασχοληθεί πάρα πολύ, και είχε ασχοληθεί και η ομάδα μου- με το θέμα των αποζημιώσεων της λογοθεραπείας και της εργοθεραπείας, μέσω ΕΟΠΠΥ να γίνεται αμιγώς ψηφιακά και γρήγορα και να μη στέκονται οι ίδιοι άνθρωποι στις ίδιες ουρές, αφ’ ετέρου έχετε διακρίνει, είμαι βέβαιος, ότι έχουν αυξηθεί οι αναπληρωτές οι οποίοι απασχολούνται στην παράλληλη στήριξη τον τελευταίο χρόνο, νομίζω ότι μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα εδώ και η ειδική αγωγή γενικά μας διδάσκει και πάρα πολλά σε σχέση με το πώς θα πρέπει να είναι συνολικά η εκπαίδευση”.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο specialeducation.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:
         

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.